به گزارش قدس آنلاین از تبریز، علیرضا ایمانلو صبح امروز در گردهمایی مدیران بهرهبرداری فاضلاب شرکتهای آب و فاضلاب کشور به ارائه عملکرد شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی پرداخت و اظهار کرد: شرکت فاضلاب استان در 60 شهر ارائه خدمات انجام میدهد و یک میلیون و 120 هزار انشعاب آب با سه میلیون نفر جمعیت تحت پوشش فعالیت میکند.
وی ادامه داد: در بخش فاضلاب برای 10 شهر با جمعیت تحت پوششی یک میلیون و 870 نفر که 57 درصد کل جمعیت است خدمترسانی صورت میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان به تشریح اقدامات شاخص آب و فاضلاب استان پرداخت و گفت: در سه سال آینده سالانه بیش از 125 میلیون مترمکعب در سال پساب تصفیه شده از تصفیهخانه فاضلاب تبریز به دریاچه ارومیه انتقال داده میشود.
ایمانلو از مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز، با اشاره به احداث مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز اظهار داشت: حفظ سلامت جوامع انسانی و صیانت از محیط زیست و منابع آب ایجاب میکند تا زائدات حاصل از فعالیت مختلف شهری جمعآوری و تصفیه و دفع شود.
وی خاطرنشان کرد: تصفیهخانهها در فرآیند جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب نقش مهم و بسزایی را ایفا میکنند، که گندزدایی و بازگرداندن آبهای آلوده حاصل از پساب شهری به صورت تصفیه شده و بهداشتی و استفاده مجدد از این آبها در بخش کشاورزی و صنعت از محل ایجاد تصفیهخانهها محسوب میشود.
ایمانلو با اشاره به اهداف کلی طرح مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز اظهار داشت: یکی از اهداف مهم اجرای مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کلانشهر تبریز استفاده از پساب تولیدی به عنوان تامین کننده عمده آب مورد نیاز احیای دریاچه ارومیه بوده که بالغ بر 75 میلیون مترمکعب و با مدول و اول و دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز 125 میلیون متر مکعب در سال پساب تصفیه شدهاش به دریاچه ارومیه انتقال مییابد.
وی افزود: طبق زمان شروع پروژه و همچنین مدت قرارداد که 3 سال اجرا و 3 سال بهرهبرداری تخمین زده شده است، پیشرفت چشمگیری مشاهده میشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی ادامه داد: جمعیت تحت پوشش این طرح 960 هزار نفر و ظرفیت تصفیهخانه نیز 207 هزار متر مکعب در شبانهروز خواهد بود.
ایمانلو به هزینهها و محل اعتبارات طرح اشاره کرد و افزود: هزینه اجرای طرح 2 هزار میلیارد ریال و از محل اعتبارات تخصیص یافته برای احیای دریاچه ارومیه، درآمدهای عمومی و منابع داخلی شرکت بوده و امیدواریم در صورت تامین منابع مالی در سال 1398 در مدار بهرهبرداری قرار گیرد.
وی ادامه داد: احداث تصفیه خانه آذرشهر، آخر موافقت از منطقه آزاد ارس برای تامین اعتبار برای توسعه تاسیسات آب و فاضلاب جلفا، سرمایه گذاری در تاسیسات آب در راستای مدیریت مصرف و مدیریت تامین اعتبار برای بازسازی و گذر از بحران آب تابستان 94، استقرار برنامه ایمنی آب و عملیاتی نمودن در تاسیسات آب شهر، احداث و راه اندازی آزمایشگاهها تصفیهخانه آخر، بستان آباد و احداث ساختمان جدید کبریتی گازی هشترود، انجام مدیریت مصرف و کاهش آب هدر رفته و کاهش 0/2 درصد استان، تهیه نقشه های دیجیتالی تمامی شهرها و ثبت دادهها تاسیسات آب و فاضلاب است.
ایمانلو با بیان اینکه اقدامات زیادی در جهت مدیریت مصرف آب وجود دارد، تصریح کرد: تهیه و نصب ست کاهنده، در مشترکان بر مصرف با اخذ هزینه که با همکاری سپاه عاشورا صورت گرفت و تهیه و نصب لوازم کاهنده مصرف در ادارات و اماکن عمومی با 22 هزار فقره، همکاری با آموزش و پرورش در خصوص نهادینه سازی مدیریت مصرف، پایش مشترکان به منظور بررسی نصب لوازم کاهنده مصرف، استفاده از انواع روش های اطلاع رسانی تا مرز هشدار به عموم مشترکان و نصب کنتور و تجهیزات لازم برای کنترل آنلاین بیش از 90 مشترک که سیستم تله متری ار تمامی مخازن اعمال شده، است.
این مسؤول خاطرنشان کرد: در استان تصفیهخانههایی در پست ساخت وجود دارد که در سال های جاری شاهد بهرهبرداری آنها خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه در سالهای گذشته مشکل کمبود آب داشتیم، گفت: با مدیریت مصرف این مشکل حل شده است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای جاری 18 میلیارد تومان در سال 95 پروژه افتتاح شده است، افزود: در استان 10 تصفیه خانه در مدار وجود دارد که 6 تصفیه خانه دیگر نیز در دست احداث است.
وی در خصوص مسکن مهر اظهار کرد: مساکن مهر یکی از اولویت های این دولت است ولی با وجود عدم تخصیص بودجه هیچ مشکلی با این پروژه ار استان وجود ندارد و در حال حاضر تعداد کل پروژههای مسکن مهر 85 پروژه و تعداد کل واحدهای مسکن مهر 97 هزار و 116 واحد هست.
نظر شما